Thursday, October 23, 2008

ფშავ–ხევსურული ხაჭაპური

ფშავ–ხევსურული ხაჭაპური მასალა საჭიროა: ყველი – 1კგ. პურის ფქვილი – 2ჩ/ჭერბო – 300გრფშავ– ხევსურული ხაჭაპური მზადდება შემდეგნაირად: ჭყინტ ყველს დაფშვნიან, შეაზელენ 300 გრ კარაქსა და ჩაყრიან ქოთანში, რომელიც დადგმულია ცეცხლის პირას. შიგვე ჩაყრიან ფქვილს და ზელენ განუწყვეტლივ დიდი ხის კოვზით, ერთი საათის დაზელვის შემდეგ თეფშებზე ანაწილებენ. ცხელ ხაჭაპურთან მიიტანენ ცივ რძეს.

1 comment:

ნანა წიკლაური said...

me xevsuri ara var, magram 12 weli xevsuretshi vcxovrobdi da aseti xachapuri ar gamigia...